Kokostoppar doppade i nougat
Vissa dagar känner man att man bara vill baka något. Helst ska det gå ganska snabbt och får inte vara alltför kladdigt och stökigt. Jag bakade kokostoppar som jag doppade i smält nougat igår.
Du behöver:
- 200 g kokosflingor
- 2 ägg
- 50 g smör
- 1 dl socker
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret i micron och låt svalna. Blanda fettet med socker och ägg, det är viktigt att du bara rör ihop det, det får inte vispas! När smeten är lagom tjock häller du i kokosflingorna och låter allt svälla i ungefär 10 minuter. När smeten är klar klickar du ut små smetklickar på en plåt och gräddar mitt i ugnen i ungefär 15 minuter (håll koll bara så att de inte bränns).
Låt kakorna svalna på galler en stund och smält nougat i ett vattenbad. Doppa kakorna i den smälta chokladen och låt svalna igen.
